top of page

Bostøtten


Bostøtten slik den er i dag fungerer dårlig. Det er ofte lang behandlingstid og det er en stor påkjenning for de som venter på svar om de får hjelp eller ikke. Hvor mye får du i støtte er også vanskelig å få svar på før saken er ferdig behandlet, så sånn sett så er det ikke lett å kalkulere med noe.

I tillegg har Husbanken noen merkelige kostnadspriser i forhold til det som faktisk er gjengs pris. Husbanken gir støtte kun opptil sine godkjente boutgifter som er langt under markedspris. Et par eksempler

Enslig som bor i Akershus og tjener 18000 kr brutto Og som har en husleie uten strøm på kr 8000,- pr mnd vil få støtte på 857 kr pr mnd. Da Husbanken har satt 6377,- kr uten strøm for en enslig person som riktig pris.

Dersom samme person flytter til Oslo, og husleien øker til 10000,- (Dette er vanlige priser på 1 roms i Oslo pr dd.) Vil den få støtte på 1624 ,- kr da satsene i Oslo er satt til 7415,- kr.

Det er jo merkelig at ikke Husbanken følger gjengs utleiepriser i område det gjelder, og at saksbehandlingstiden bør gå mye raskere.

Bostøtten er det staten som betaler via Husbanken. Søknadene går via nettsidene til Husbanken. Trenger du hjelp kan du få hjelp på ditt lokale NAV kontor.

Du kan regne ut om du har rett på bostøtte HER

Siste innlegg

Se alle

Lokallag i Oslo

Vi har endelig fått startet et lokallag i Oslo, og dette blir spennende. Giovanni Antonucci er leder av lokallaget og er klar for fullt trøkk fremover. Lenger ned på siden, k dere kan lese litt om Gio

Comentarii


bottom of page