Demonstrasjon 22 mai 2019

Vi er så heldige å ha OFUR som medarrangør til demonstrasjonen 22 mai. Få med deg Monica K. Engemoens apell.
Monica K. Engemoen er talsperson i Organisasjonen For Uføres Rettigheter – OFUR og en av grunnleggerne av organisasjonen. Hun har vært engasjert i frivillige verv siden ungdomsårene, og har i flere år arbeidet for uføres rettigheter. Hun er selv ufør og har sett seg lei av å tilhøre en utsatt gruppe som stadig rammes av kutt og innstramminger, og som stemples som late av mange i samfunnet. Hun er brennende engasjert i uføresaken, og arbeider for at uføre skal få en stemme og bli hørt fremfor å forbli en tilsynelatende usynlig gruppe.

Organisasjonen For Uføres Rettigheter – OFUR ble stiftet 8. november 2018 og har i løpet av sin korte levetid rukket å markere seg på flere arenaer; De har deltatt på åpen høring i AAP-saken, levert høringssvar i sak om forslag til endringer i uføretrygden, deltatt i 1. mai-toget i Oslo sammen med Norsk Handikapforbund Oslo, samt innledet samarbeid med flere grupper, organisasjoner og bedrifter. De er også medarrangører av demonstrasjonen mot fattigdom i Oslo 22. mai 2019.

OFUR ble til for å gi uføre en stemme og et ansikt, og i stedet for å være en nærmest usynlig gruppe. En håndfull uføre hadde sett seg lei av at ingen stod opp for de uføre og at politikerne tilsynelatende fattet vedtak over hodet på dem uten å ta inn over seg konsekvensene. I tillegg ønsket de å skape en møteplass for å hindre utbredt ensomhet blant uføre.

OFUR arbeider på følgende arenaer: – Politisk, for å belyse og forsøke å endre dagens situasjon for uføre – Sosialt, for å skape en møteplass hvor uføre kan møte likesinnede, komme med innspill, bli med og forme organisasjonen, si sin mening og bli hørt, og føle seg inkludert og mindre ensom.

Siste innlegg

Se alle

I forrige uke var vi på konferanse hvor bolig var tema. Dette ble en lærerik og interessant tid. Det kom organisasjoner fra hele landet, hvor alle har gjerne sårbare grupper de representerer. Og da er

FØL Norge så dette innlegget på Facebook, og vi ønsker å dele dette etter avtale med forfatter. Dette er viktige saker for FØL, og vi støtter hans meninger. Dette er skrevet av Christian Torset. På