Demonstrasjon 22 mai 2019

Vi er så heldige å ha OFUR som medarrangør til demonstrasjonen 22 mai. Få med deg Monica K. Engemoens apell.
Monica K. Engemoen er talsperson i Organisasjonen For Uføres Rettigheter – OFUR og en av grunnleggerne av organisasjonen. Hun har vært engasjert i frivillige verv siden ungdomsårene, og har i flere år arbeidet for uføres rettigheter. Hun er selv ufør og har sett seg lei av å tilhøre en utsatt gruppe som stadig rammes av kutt og innstramminger, og som stemples som late av mange i samfunnet. Hun er brennende engasjert i uføresaken, og arbeider for at uføre skal få en stemme og bli hørt fremfor å forbli en tilsynelatende usynlig gruppe.

Organisasjonen For Uføres Rettigheter – OFUR ble stiftet 8. november 2018 og har i løpet av sin korte levetid rukket å markere seg på flere arenaer; De har deltatt på åpen høring i AAP-saken, levert høringssvar i sak om forslag til endringer i uføretrygden, deltatt i 1. mai-toget i Oslo sammen med Norsk Handikapforbund Oslo, samt innledet samarbeid med flere grupper, organisasjoner og bedrifter. De er også medarrangører av demonstrasjonen mot fattigdom i Oslo 22. mai 2019.

OFUR ble til for å gi uføre en stemme og et ansikt, og i stedet for å være en nærmest usynlig gruppe. En håndfull uføre hadde sett seg lei av at ingen stod opp for de uføre og at politikerne tilsynelatende fattet vedtak over hodet på dem uten å ta inn over seg konsekvensene. I tillegg ønsket de å skape en møteplass for å hindre utbredt ensomhet blant uføre.

OFUR arbeider på følgende arenaer: – Politisk, for å belyse og forsøke å endre dagens situasjon for uføre – Sosialt, for å skape en møteplass hvor uføre kan møte likesinnede, komme med innspill, bli med og forme organisasjonen, si sin mening og bli hørt, og føle seg inkludert og mindre ensom.

Siste innlegg

Se alle

Vi gir oss ikke

Vi har prøvd å få Statsråd Røe Isaksen til å skjønne hva som skjer når personer går til sak mot NAV for å få sine rettmessige rettigheter. 2 ganger har SVs Stortingsgruppe stilt statsråden spørsmål om

KONTAKT FØL norge

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Orgnr: 921 107 439

Vipps nr:528888

Email: postmaster@folnorge.no

 

© 2019 FØL-For økt levestandard