Demonstrasjon i Oslo 14 juni 2018


Ja, vi klarte å markere oss for første gang. Endelig ble det en markering hvor vi sa i fra at NOK ER NOK. Vi vil ikke lenger sitte som nikkedukker og godta alt som vedtas på Stortinget ukritisk.

Det stemmer, vi var ikke så mange uføre som stilte opp. Er det egentlig så rart, med tanke på at dette faktisk var første gangen. Ja, og mange tenkte nok at det kommer ikke så mange, jeg venter til jeg ser det på TV i kveld.

Været var jo heller ikke på vår siden denne dagen, selv om vi både i forkant og i etterkant har hatt fantastisk vær her i sør. Nei, det var heller litt høstaktig med regn og sur vind fra nord. Likevel så trosset et tredvetalls folk både blåst og vann, og tok turen til hovedstaden for å si at NOK er NOK.

På Løvebakken kom det Stortingsrepresentanter som holdt apeller, de kom fra MDG, SV, SP, AP og Rødt. Og dette rett føre sommerferien og siste innspurt på Stortinget også. Apellene inneholdt både lovnader om bedre kår, og friske fraspark til sittende regjering. Vi skal følge opp dette videre utover høsten.

Alle Stortingspartier ble invitert til å delta. Foruten de som kom, så fikk vi svar fra Høyre, at de ikke ønsket å delta, men gjerne ønsket oss inn på samtale. Denne skal vi også følge opp utover høsten. Venstre, KRF og FRP valgte ikke å svare på vår invitasjon og henvendelser. Dette er vel kanskje det mest skuffende.

Når en skal oppsummere en slik dag, så er det jo litt vanskelig når det ikke er noe å sammenlikne med. MEN neste år har vi det. Da håper jeg du også blir med. Og enda bedre er jo om vi kan lage markeringer over hele landet samtidig. Husk at du også kan bli med å gjøre en forskjell.

Siste innlegg

Se alle

Skal fattigdommen i Norge ingen grenser ha?

For hvert år som går så øker fattigdommen i Norge. Storting og Regjering forteller alle hvor hardt de arbeider for å minske denne. Hvordan kan det da ha seg at den øker for hvert eneste år? Feilslått

Sommerbrev juni 2021

Endelig er sommeren like rundt hjørnet, og det kan virke som vi får flere muligheter til å nyte både varmen og det sosiale litt mer i tiden fremover. Vi i styret i FØL har ikke ligget på latsiden, vi

Trygdeoppgjøret 2021 er klart

Folketrygdens grunnbeløp øker med 4,98% eller 5.048 kr. årlig fra 1. mai 2021. Nytt grunnbeløp utgjør 106.399,- kroner, og for en enslig ufør med minste ytelsen tilsvarende 2,48G så utgjør reguleringe