top of page

Sommerbrev juni 2021

Endelig er sommeren like rundt hjørnet, og det kan virke som vi får flere muligheter til å nyte både varmen og det sosiale litt mer i tiden fremover. Vi i styret i FØL har ikke ligget på latsiden, vi har arbeidet med flere viktige oppgaver.

Møte med høyre og Sosialkomiteen vedr. koronasituasjonen. Her fikk vi frem hvordan dette slår ut blant de som er mest sårbare. Prisøkningen og ikke minst de ekstrakostnadene som er blitt lesset ned på den enkelte.


Møte med SVs Nicholas Wilkinsom, her tok vi opp fattigdommen genrelt, men også alle kutt som rammer trygdede hardt. Kutt i flere støtteordninger gjør at livet blir vanskeligere for den enkelte. Dette gjør også at flere havner i fattigdomsfellen, da trygdede ikke har mulighet til øke sin inntekt på samme måte som arbeidsføre.


Som tidligere nevnt har vi i et par år arbeidet med Forvaltningslovens §36 kontrollunntaket. Dette var en viktig sak som vi sammen med advokat Anders Rosenberg jobbet med i motbakke. I hvert fall føles det slik når en ikke får gehør. Som dere alle vet, gikk Anders bort i mars i år, og vi har siden den gang vært foruten advokatbistand. Vi har vært i kontakt med flere aktuelle advokatfirma, og har nå fattet vedtak på Advokatfirma Advisio. Grunnen til at vi valgte dette selskapet er at de har lang og bred kompetanse innenfor trygderett, arbeidsrett, strafferett og psykisk helsevern. Dette vil bidra til bredde for våre medlemmer. Avtalen gir FØL medlemmer rabatt på hver time, og gratis førstemøte. Advokatfirma Advisio vil komme med råd og veilledning i samlinger vi har. Vi setter stor pris på deres kompetanse og samarbeid med oss.

2021 er valgår, og det merkes både blant politikere og i sosiale medier.


Vi har satt fokus på bostøtteordningen som et viktig tema i år. Dette vil vi arbeide mer med utover sommer og høst.


Hjemmesiden vår skal få litt mer løft,og vi håper å få til mer aktivitet på siden. Flere gjesterepotasjer og intervjuer er ønskelig, kom gjerne med tips til hva dere ønsker på siden.

Vi har medlemsmøter på zoom hver måned nå i disse nedstengte tider, det er flott om også du vil komme og slå av en prat. Vi har ønske om å møtes fysisk, dette vil da bli i Osloområdet. Er det ønske om å møtes andre steder så ta kontakt så kan vi prøve å få samlet flere i samme område. Vi har en facebookside for medlemmer.


Vi ønsker innspill fra dere alle, Hva ønsker dere vi skal skrive om? Hva ønsker dere vi skal jobbe mer med? Vil dere ha temamøter? I så fall hvilke tema ønsker dere?


Ta kontakt på mail: postmaster@folnorge.no


En riktig God Sommer


Hilsen Styret

Siste innlegg

Se alle

Lokallag i Oslo

Vi har endelig fått startet et lokallag i Oslo, og dette blir spennende. Giovanni Antonucci er leder av lokallaget og er klar for fullt trøkk fremover. Lenger ned på siden, k dere kan lese litt om Gio

댓글


bottom of page